You are here:

Plazma rezanje obojenih metala

Plasma,Cutting,Machine,Cutting,Steel,Sheet

Napredak proizvodne tehnologije plazma izvora mogao bi značajno olakšati život prerađivačima debelih metala 

Tehnologija plazma rezanja napredovala je do te mjere da je natjerala proizvođače metala da preispitaju njihovu upotrebu. Plazma rezanje visoke razlučivosti pruža kvadratniji rez u odnosu na prethodne generacije izvora. Na 6 mm od crnog čelika, plazma izvori mogu postići brzinu rezanja veću od 2500 mm/min. Plazma sustavi nove generacije također mogu isporučiti rupe spremne za vijke koje pomažu da se minimiziraju sekundarne aktivnosti obrade nakon rezanja pozicija.

Čak i s tim napretkom, proizvođači tehnologije plazma rezanja nastavljaju ulagati novac u istraživanje i razvoj. Laserski sustavi za rezanje postaju sve snažniji i isplativiji, pa ih sve više metaloprerađivača koristi za redovitije rezanje debljih materijala. Vodeno rezanje ostaje prikladan način za rezanje vrlo debelih materijala, a poduzeti su koraci za poboljšanje produktivnosti na tim strojevima. To postavlja tehnološke tvrtke za rezanje plazmom da u poziciju da razvojem tehnologije pokušaju obraniti svoju metodu rezanja kao produktivnu i efikasnu pred ostalim dostupnim tehnologijama.

Ove tvrtke su mudro iskoristile vrijeme. Razmišljanje o stroju za rezanje plazmom kao o alatu za obradu samo 6 do 50 mm crnog čelika ne odražava trenutnu stvarnost i mogućnosti tehnologije rezanja plazmom, a pogotovo na rezanje debelih obojenih materijala. Proizvođačima i servisnim centrima bilo bi mudro zapitati se što mogu učiniti današnji sustavi za rezanje plazmom — i možda za što bi mogli biti sposobni sutra. Evo nekoliko pitanja koja mogu pomoći da razumijete što tehnologija rezanja plazmom nudi.

Mora li se ulagati u snažan izvor energije plazme samo za rezanje debelog specijalnog materijala, kao što je obojeni metal između 50 i 150 mm?

Plazma sustavi od 200, 300 i 400 ampera koriste se za rezanje željeznog i obojenog materijala do 50 mm.

Sustavi plinskog rezanja imaju najviše smisla za crni čelik deblji od 50 mm jer brzi proces oksidacije, u kojem se površina se zagrijava do približno 900 stupnjeva C, a zatim udari strujom kisika kako bi se otpuhala troska, proizvodi kvadratni rez, ostavlja glatku reznu površinu i stvara malo ili nimalo troske na donjem rubu. Vodeni mlaznici su popularni jer mogu rezati vrlo debele metale, do 300 mm, ali su relativno spori u usporedbi s drugim metodama rezanja.

Što je s rezanjem obojenih materijala između 50 i 150 mm? Dirk Ott, globalni potpredsjednik, tvrtke Thermal Dynamics, rekao je da su plazma sustavi, od kojih su neki imali izvore energije od 1000 ampera, rezali te debljine nehrđajućeg čelika još 1960-ih. Današnji je problem, naravno, to što proizvodne tvrtke obično ne režu obojene materijale te debljine dovoljno često. To je veliko ulaganje za tvrtku koja neće rezati CNC strojem tijekom cijele smjene.

Posljednjih mjeseci, međutim, uvedena je nova razina fleksibilnosti u sustave plazma izvora kako bi se korisnicima pružila mogućnost postizanja rezne snage od 600 i 800 ampera, čak i ako imaju samo 300 i 400 ampera. Zamislite to kao fab shop koji koristi dva izvora energije za zavarivanje paralelno za korištenje elektroda većeg promjera u potrazi za povećanom produktivnošću, rekao je Ott.

Na primjer, možete imati dva izvora napajanja od 400 A koji napajaju dvije odvojene rezne glave na stroju za rezanje. Obje glave režu 35 mm nehrđajućeg čelika svaki dan, i  zadovoljni ste kvalitetom i učinkom. Ali u nekom trenutku imate zahtjev za rezanjem nehrđajućeg čelika debljine 100 mm. Prebacivanjem nekoliko prekidača i zamjenom kabela, možete pretvoriti svoja dva sustava od 400 A u jedan sustav od 800 A.

“Ovim aranžmanom dobivate fleksibilnost. Većinu vremena imate svoja dva sustava od 400 ampera i bez puno tehničkog znanja ili posjeta servisera, možete ga pretvoriti u jedan veliki sustav od 800 ampera,” rekao je Ott.

 

Ova vrsta sustava mogla bi biti privlačnija za one tvrtke koje obrađuju ne samo velike količine ploevina u rasponu od 6 do 50 mm, ali i povremene male narudžbe obojenih pozicija do 150 mm. Takvi proizvođači mogu se naći u proizvodnji električne energije, tlačnim posudama te kemijskoj i petrokemijskoj prerađivačkoj industriji.

Ako želite unaprijediti svoje kapacitete rezanja plazmom, morate li sada ulagati u buduće kapacitete?

Kada je riječ o ulaganju u kapitalnu opremu, teško je uravnotežiti današnje potrebe rezanja s budućim mogućim zahtjevima.

Zato su proizvođači plazma izvora prešli na modularni pristup u izgradnji svojih sustava rezanja. Vrlo je nalik proizvođačima fiber lasera koji mogu povećati snagu svojih strojeva dodavanjem modula za proizvodnju lasera. To je jedan od razloga zašto je industrija proizvodnje metala doživjela nedavni porast raspoloživih snaga u strojevima za lasersko rezanje.

Tvrtka može kupiti sustav plazma rezanja s izvorom napajanja od 200 ampera i imati povjerenja da se može nadograditi bez mijenjanja plamenika, plinskih konzola, vodova i stola. Novi moduli napajanja jednostavno se dodaju u izvor s postojećim modulima, a odgovarajuća elektronika se ažurira.

To stvarno eliminira strah od podkapacitiranja jer očito veliki izvorimogu biti skupi. Netko bi mogao biti u redu sa sustavom dizajniranim za rezanje do 15 mm, ali ne mora se brinuti ako dođe do stvarno velikog projekta za rezanje 40 mm. Tvrtka ne mora platiti za još jedan cijeli sustav. Može se samo nadograditi novim modulima.

Cijena za tu nadogradnju mogla bi biti otprilike polovica onoga što bi koštalo za novi sustav plazma rezanja veće amperaže.

Što veća amperaža znači za rezanje debelog obojenog materijala?

Više snage znači veće brzine rezanja na debelim obojenim materijalima. Izvor napajanja od 800 A može prorezati 150 mm nehrđajućeg čelika na oko 200 mm/min, što je značajno brže od vodenog rezanja, a trenutno nedostižno za bilo kakvo lasersko rezanje.

ThermalDynamics pruža mogućnost rezanja plazmom od 130 do 800A što ga uz modularnost izvora čini pionirom u ovoj tehnologiji rezanja i razvoju plazma izvora.

Na CAT CNC EON rezačicama portalne konstrukcije moguće je instalirati 2 plazma izvora od 400A u tandemu, sa dva gorionika te tako ostvariti paralelno rezanje do debljine od 50 mm, a kada je to potrebno, ova dva izvora od 400A u tandemu pružit će Vam 800A snage za rezanje i do 150 mm debljine.

 

Ultra Cut 800A plazma izvor – rez na crnom čeliku 150 mm

CAT CNC EON rezačica sa dvije plazma rezne glave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Povezani članci...