Kjellberg plazma izvori - Q serija

Kjellberg Q serija plazma izvora

Najnovija i najnaprednija generacija plazma izvora spremna za izazove moderne i nove tehnologije i proizvodnje u skladu sa zahtjevima Industrije 4.0

Q 4500

Sustav plazma rezanja Q 4500 najsnažniji je sustav u Q-seriji. Kombinira precizno plazma rezanje i označavanje na najboljoj razini s maksimalnom strujom rezanja od 450 A. Kupcu omogućuje precizne plazma rezove do 120 mm. Velike brzine rezanja smanjuju troškove i povećavaju učinkovitost. Ova generacija sustava za rezanje plazmom rezultat je intenzivnog Kjellbergovog istraživanja i razvoja u Kjellbergovoj 100-godišnjoj povijesti. Nova, digitalizirana serija Q plazma sustava postavlja napredne standarde u kvaliteti i povezivosti.

Q 3000

Strojevi za plazma rezanje Q 3000 i Q 3000 plus kombiniraju precizno plazma rezanje i označavanje najviše razine s maksimalnom strujom rezanja od 300 A. Zahvaljujući modularnom dizajnu, performanse stroja Q 3000 plus mogu se kasnije nadograditi i na taj način prilagoditi zahtjevima kupca. Posebno razvijeno operatersko sučelje Q-Desk temeljeno na pregledniku pruža procesne podatke i informacije o svim komponentama postrojenja u stvarnom vremenu na bilo kojem standardnom uređaju i neovisno o lokaciji. 

Q 1500

Budući da je najmanji model nove Q serije, Q 1500 postiže precizne plazma rezove na najvišoj razini za debljine materijala do 60 mm i s maksimalnom strujom rezanja od 150 A. Zahvaljujući modularnom dizajnu, performanse stroja Q 1500 plus se kasnije može nadograditi i na taj način prilagoditi zahtjevima kupca. Nove komponente, a posebno operatersko sučelje Q-Desk ispunjavaju složene zahtjeve digitalizirane proizvodnje u doba industrije 4.0. Posebno razvijeno operatersko sučelje Q-Desk temeljeno na pregledniku pruža procesne podatke i informacije o svim komponentama postrojenja u stvarnom vremenu na bilo kojem standardnom uređaju i neovisno o lokaciji. 

Podržane tehnologije

Plazma rezanje jedan je od postupaka rezanja termičkom fuzijom. Materijal se topi suženim električnim lukom i talina se izbacuje iz proreza. Kjellberg Finsterwalde razvija tehnologiju rezanja plazmom više od 60 godina i neprestano usavršava mogućnosti ovog procesa rezanja razvojem širokog spektra tehnologija, od kojih su neke patentirane. Cilj ovog istraživanja i razvoja je optimizirati kvalitetu rezultata rezanja, brzinu rezanja, ali i troškove i radne uvjete za korisnika.

Contour Cut (CC) je tehnologija za rezanje malih kontura, uskih mreža i posebno malih rupa u crnom čeliku.

Izvrsna kvaliteta označavanja i zarezivanja

Precizne rupe u mekom čeliku s omjerom promjera i debljine materijala od 0,75:1 (promjer:debljina materijala)

Rezanje mekog čelika sa smanjenom razinom zvučne buke

Plazma rezanje nehrđajućeg čelika i aluminija od 1 do 6 mm sa znatno manje troske

Izvrsni rezultati rezanja zahvaljujući aktivnom miješanju pojedinačnih plinova za nehrđajući čelik i aluminij počevši od 6 mm

Tehnologija za povećanje kapaciteta bušenja