Plazma izvori

CAT CNC je autorizirani OEM partner i sistem integrator tri najveća svjetska proizvođača plazma izvora.

Thermal Dynamics

ThermalDynamics pionir je u razvoju plazma rezanja, te nositelj više stotina patenata koji su rezultirali plazma rezanjem kakvo danas primjenjujemo.

Thermal Dynamics plazma izvori podijeljeni su u 3 serije: UltraCut, AutoCut i Cutmaster. Ovi plazma izvori odlikuju se izvrsnom kvalitetom reza, odličnom pouzdanošću i vrlo niskim troškovima održavanja i rada. 

Primjenom naprednih tehnologije postižu izvanredne rezultate u ravnom i bevel rezanju a jeidnstveni sustav WMS rezanja aluminija i dušika pruža savršenu kvalitetu na ovim zahtjevnim metalima. 

UltraCut XT plazma izvori dostupni su u 4 razreda snage: 130, 200, 300 i 400 ampera. 

Maksimalne debljine rezanja do 100 mm (UC400XT) 

Inverterski modularni sustav omogućuje jednostavnu nadogradnju i povećanje snage plazma izvora bez potrebe za zamjenom kompletnog sustava.

XT300 gorionici za UltraCut plazme imaju jedinstveni “cartridge” sustav izmjene potrošnih dijelova, a sami dijelovi traju i do 4000 probijanja po setu.

UltraCut sustavi dostupni su sa manualnom i automatskom konzolom te podržavaju OptiHole, OptiBevel i WMS tehnologiju i markiranje – signiranje plazmom.

Standard ISO 9013 razred 1-4

Katalog

AutoCut XT plazme namijenjene su kvalitetnom i pouzdanom rezanju do 50 mm debljine materijala. Ove plazme dolaze u dvije izvedbe snage: 200 i 300 ampera. 

Iznimno snažni izvori, velike pouzanosti sa niskim troškovima rada i održavanja. 

Mogućnost rezanja svih vrsta metala te opcionalna WMS tehnologija za rezanje aluminija i inoxa. 

Standard: ISO 9013 rang 3-5

Katalog

Cutmaster serija predstavlja ekonomično i efikasno rješenje za manje zahtjevne poslove. U rasponu snage od 40 do 120 ampera ovi izvori pokrivaju od 1 do 30 mm debljine reza. Cutmaster 40 i Cutmaster 60 nove generacije podržavaju markiranje – signiranje plazmom. 

Inverterska tehnologija te rezanje zrakom čini ove izvore ekonomičnim, produktivnim rješenjem za manju i srednje veliku proizvodnju.

Katalog

OptiHole predstavlja tehnologiju rezanja rupa i manjih otvora na crnim čelicima koja optimizira više faktora rezanja kako bi se postigao kvalitetan rez, okomitost i geometrija rupe. 

OptiHole tehnologija dostupna je na UltraCut plazma izvorima sa automatskom konzolom a za nju je nužno osim plazme zadovoljiti i kinematičke zahtjeve stroja. 

Ovom tehnologijom postižu se “bolt ready” rupe na crnim čelicima i to u imjeru 1:1 (promjer u odnosu na debljinu materijala). 

Prospekt

OptiBevel podrazumijeva implementaciju parametara rezanja sa 3D bevel reznom glavom na UltraCut plazmama. Primjena i integracija OptiBevel tehnologije osigurat će točan, precizan i kvalitetan rez pod kutem od do 45 stupnjeva na svim uobičajenim metalima, u A, V, X, Y i K bevelu. 

OptiBevel tehnologija integrira se uz napredna tehnološka rješenja, CNC kontrolere i CAD/CAM software sa automatskom primjenom i manipulacijom kutevima. 

WMS – Water mist secondary – jedinstveni proces rezanja aluminija i inoxa plazmom koristeći vodu i dušik kao medij rezanja. Pri rezanju voda se koristi kao “zaštitni plin” te osim zaštite rezne zone ima funkciju hlađenja reza i smanjenja unosa topline u materijal. Tlak vode potrebne za WMS proces iznosi 4 bara, te je nužno da voda bude demineralizirana. 

WMS porces dostupan je na UltraCut plazmama kao standard i kao dodatna opcija na AutoCut plazmama. 

Prospekt

Hypertherm

Kvaliteta i pouzdanost Hypertherm plazma izvora osigurava dugotrajnu eksploataciju i veliku učinkovitost. 

Razvojem XPR plazma izvora Hypertherm je postigao značajna unapređenja i povećanje porduktivnosti u odnosu na dosadašnje HPR XD sustave. 

XPR serija plazma izvora dolazi u dvije varijante, 170 i 300 ampera. Sa tri tipa plinskih konzola : Core, WVI, i OptiMix na izbor ovi izvori osiguravaju kvalitetno rezanje i visoku učinkovitost na svim vrstama metala. 

Maksimalne debljine rezanja do 100 mm (XPR300), markiranje i rezanje mješavinom plinova standard su na ovim plazma izvorima. 

Standard: ISO 9013 rang 2-4

Katalog

Powermax serija u rapsonu od 45 do 125 ampera predstavlja ekonomično rješenje za rezanje metala u kvaliteti koja zadovoljava veliki broj metlaoprerađivačkih tvrtki. Inverterski sustav i rezanje zrakom osigurat će ekonomičan rez, bez velikih troškova energije i plina. 

Powermax 45XP također posjeduje mogućnost markiranja. 

Maksimalan kapacitet rezanja sa probijanjem na ovim izvorima je do 35 mm (Powermax 125) a FineCut tehnologija pruža izvrsnu kvalitetu reza na tankim limovima. 

Katalog

Implementacijom TrueHole tehnologije postižu se izvrsni rezultati pri rezanju rupa i manjih otvora na crnim čelicima. TrueHole tehnologija podrazumijeva kontrolu i optimizaciju više parametara (brzina, snaga, plinovi) kako bi se postigao rez koji je okomit bez ili sa minimalnim skošenjem, te odlična geomterija rupe. 

TrueHole tehnologija dostupna je na XPR plazma sistemima. 

TrueBevel tehnologija omoguće točan, precizan i kvalitetan rez na širokom rapsonu debljine mateirjala uz primjenu Hyperthemr XPR plazma izvora. Ova tehnologije dostupna je uz ispunjenje preduvjeta mehaničke i kinematičke kvalitete stroja što je postignuto sa IXO i EON HD plazma rezačicama.

Kjellberg

Njemački proizvođač plazma izvora sa dugačkom tradicijom u inovacijama i razvoju. Pouzdanost, kvaliteta i podrška na prvom su mjestu a razvoj novih tehnoloških rješenja usmjeren je  na povećanje produktivnosti korisnika.

Kjellberg je jedini “svjetski igrač” koji se proizvodi u Europi.

Q serija plazma izvora iz Kjellberga novo je rješenje za naprednu tehnologiju rezanja plazmom te za Industriju 4.0

U rasponu snage od 150 do 300 ampera ovi sustavi omogućuju rezanje do 80 mm

Tehnologije implementirane u Q seriju : ContourCut, SilentCut, PerfectBevel

Q3000 Katalog     Q1500 katalog

HiFocus serija jedna je od do sada najpoznatijih i najpouzdanijih Kjellberg serija plazma izvora. 

Rapson sage proteže se od 80 do 600 ampera a kapacitet rezanja čak do 160 mm debljine materijala. 

Sa širokim rapsonom snage i podžanim ContourCut, SiletCut i PerfectBevel tehnologijama ovi izvori pokrivaju sve zahtjeve moderne proizvodnje.

Standard: ISO 9013, rang 2-4

Katalog

SartFocus serija podrazumijeva ekonomično i pouzdano rješenje iz Kjellberga koje odgovara velikom broju korisnika u standardnoj proizvodnji. 

Jednostavni za korištenje, sa rasponom snage od 130 do 400 ampera ovi izvori odgovaraju na sve zahtjeve metaloprerađivačke industrije. 

Katalog

ConourCut proces Kjellbergovo je rješenje za izvrsnu kvalitetu rezanja rupa i manjih otvora na crnim čelicima. Primjena ove tehnologije moguća je na svim Kjellberg plazam izvorima uz napredna tehnološka rješenja CNC strojeva (IXO HD i EON HD).

Prospekt

3D bevel rezanje zahtjevan je proces koji se primjenom Perfectbevel tehnologije na Kjellberg plazmama implementira bez poteškoća i daje savršene rezultate na svim metalima i u velikom rapsonu debljine. 

Prospekt

SilentCut jedinstvena je tehnologija koja smanjuje buku koja nastaje vrtloženjem plazma luka u tijeku rezanja. Ova tehnologija omogućuje smanjnenje buke i do 15Db, što značajno utječe na kvalitetu radne okoline i zaštitu operatera. 

Prospekt

IXO APL CNC plazma rezačica

Novo ekonomično rješenje za manje proizvodne tvrtke

Radne dimenzije 

1 x 2, 1.25 x 2.5 & 1.5x3m

VPC : od 82.460,00 kn