You are here:

10 pogrešaka kod rezanja plazmom

Cnc,Laser,Plasma,Cutting,Of,Metal,,Modern,Industrial,Technology.,.

Dobar operater s dobro održavanom opremom za rezanje plazmom može uštedjeti radne sate i značajne financijske iznose na troškovima rezanja. Te će uštede rezultirati većom dobiti za vašu tvrtku.

Izbjegavajte ove uobičajene pogreške u rezanju

 

  1. Korištenje potrošnog materijala dok se ne uništi

Pogledajte kantu rabljenih dijelova i vjerojatno ćete vidjeti potrošni materijal koji je uništen. Korištenje jako istrošenog potrošnog materijala ne samo da može pokvariti dobar komad metala, već može uzrokovati skupe kvarove gorionika i nepotrebno vrijeme prekida rada. Iskusni operater može reći da se potrošni materijal troši po zvuku koji dolazi iz plamenika, boji luka ili suptilnim promjenama visine gorionika. Međutim, najbolji način za procjenu stanja vašeg potrošnog materijala je povremeni pregled zalihe potrošnog materijala kada primijetite da se kvaliteta reza pogoršava. Vodite evidenciju o prosječnom vijeku trajanja dijelova tijekom vremena i izradite smjernice za očekivani vijek trajanja dijelova na temelju jačine struje, materijala i debljine koju režete. Jednom kada se utvrdi prosječni životni vijek, operater će znati kada treba provjeriti i ili zamijeniti potrošni materijal sprečavajući katastrofalni kvar.

 

  1. Prerano mijenjanje potrošnog materijala

Na potpuno suprotnom kraju spektra nalazi se potrošni materijal koji se prerano odbacuje. Umjesto da mijenja potrošni materijal nakon određenog broja sati, operater bi trebao pogledati kako se potrošni materijal trošio. Postoje li žlijebovi na unutarnjoj ili vanjskoj strani mlaznice? Otvor više nije okrugao? Ako je tako, onda ga treba zamijeniti. Ako nije, vjerojatno je još uvijek koristan. Da biste utvrdili troši li se elektroda, provjerite ležište hafnija u središtu i zamijenite ju ako je prenisko. Vrtložne prstenove s plinom treba mijenjati samo ako se pomnim pregledom utvrde nečistoće ili masnoće u rupama ili ako vidite pukotine, opekotine od luka ili pretjerano trošenje. Isto vrijedi i za zaštitne kape koji bi se trebali zamijeniti samo ako pokazuju znakove fizičkog oštećenja. Često se zaštitne kape mogu očistiti od prskotina metala i ponovno upotrijebiti.

 

  1. Korištenje pogrešnih parametara i dijelova za posao

Odabir potrošnog materijala ovisi o materijalu i debljini koja se reže, jačini struje i plinu u plazmi te ostalim parametrima rezanja. U korisničkom priručniku koji ste dobili uz vaš plazma sustav bit će vam navedeno koji ćete potrošni materijal koristiti. Korištenje pogrešnog potrošnog materijala može dovesti do skraćenja vijeka trajanja dijelova i smanjene kvalitete rezanja. Osobito je važno da dijelove koristite s ispravnom amperažom. Najbolja kvaliteta rezanja i vijek trajanja dijelova obično se postiže kada je jačina struje postavljena na 95 posto kapaciteta mlaznice. Ako je amperaža preniska, rez će biti neuredan. Ako je previsok, vijek trajanja mlaznice će biti značajno kraći.

 

  1. Nepravilno sastavljanje gorionika

Sastavite gorionik tako da se dijelovi pravilno poravnaju i dobro priležu. To osigurava dobar električni kontakt i ispravan protok plina i rashladne tekućine kroz gorionik. Kada mijenjate dijelove, držite potrošni materijal na čistoj krpi kako biste spriječili da prljavština ili metalna prašina onečišćuju gorionik. Čistoća tijekom montaže gorionika vrlo je važna i često se zanemaruje. Kada nanosite mazivo za O-ring, upotrijebite taman toliko da ostane sjaj na O-ringu. Previše podmazivanja može uzrokovati začepljenje i onečišćenje metalnom prašinom u gorioniku, što dovodi do nekontroliranog lučenja u plazminoj komori i na kraju kvara gorionika. Nikada nemojte koristiti mast. To može uzrokovati razorno lučenje i izgaranje unutar gorionika.

 

  1. Zanemarivanje rutine održavanja

Sa pravilnim održavanjem gorionici mogu trajati mjesecima pa čak i godinama. Održavajte glavu gorionika. Održavajte navoje gorinika čistima. Očistite prljavštinu, metalnu prašinu ili višak maziva koji vidite pomoću pamučnog štapića i električnog sredstva za čišćenje kontakata ili vodikovog peroksida.

 

  1. Ne provjeravanje protoka plina i rashladne tekućine

Svakodnevno provjeravajte protok plina i tlak i razinu rashladne tekućine. Ako protok nije dovoljan, potrošni materijal neće se pravilno ohladiti, a vijek trajanja dijelova će se smanjiti. Neadekvatan protok vode za hlađenje zbog istrošenih pumpi, začepljenih filtera, niske razine rashladne tekućine itd. čest je uzrok kvara sustava. Stalan pritisak plina važan je za održavanje luka rezanja. Prekomjerni tlak plina čest je uzrok “hard start”, situacije u kojoj gorionik ne pokreće luk kada su svi drugi uvjeti za normalan rad postignuti. Prevelik pritisak plina također će uzrokovati brzo propadanje elektroda. Isto tako, opskrba plazmom plina mora se održavati čistom kako bi se spriječio kratak vijek potrošnje i gorionika. Sustavi komprimiranog zraka posebno su skloni onečišćenju uljem, vlagom i česticama.

 

  1. Prenisko probijanje

Standoff, udaljenost između obratka i vrha gorionika, presudan je za kvalitetu reza i životni vijek dijelova. Čak i male promjene u visini gorionika mogu utjecati na kutnost površine reza. Visina gorionika tijekom probijanja posebno je važna. Jedna od uobičajenih pogrešaka koju operateri čine je prenisko probijanje. To dovodi do prskanja rastaljenog metala na prednju stranu mlaznice i štita. Prigušenost luka može se dogoditi čak i ako gorionik probije metal ili se vuče po površini tijekom rezanja. Ako je luk “prigušen”, vaši su potrošni dijelovi, a ponekad i gorionik, uništeni. Preporuča se probijanje na visini od 1,5 do 2 puta od preporučene visine reza.

 

  1. Prebrzo ili presporo rezanje

Prebrzo ili presporo rezanje rezultirat će problemima s kvalitetom rezanja. Ako je brzina prespora, na izrezanim komadima razvit će se velika mjehurasta nakupina srha duž donjeg ruba. Spore brzine mogu također uzrokovati širenje ruba i prekomjerne količine prskanja. Ako je brzina prebrza, luk će zaostajati unatrag u utoru uzrokujući zakošeni rub, uski utor i malu tvrdu kuglu od troske duž donjeg ruba izrezanog komada koju je teško ukloniti. Ispravna brzina rezanja rezultirat će minimalnom količinom prljavštine, tako da imate čisti rub koji treba malo ili nimalo obraditi prije sljedećeg koraka u proizvodnom procesu.

 

  1. Istezanje luka

Istezanje luka može se dogoditi na početku i na kraju reza. Kada se to dogodi, luk se usječe u bočni zid mlaznice oštećujući je. Pri pokretanju iz ruba pločevine, luk plazme treba započeti s otvorom mlaznice izravno centriranim preko ruba radnog predmeta. To je važno imati na umu u operacijama probijanja plazme gdje se luk započinje u središtu probušene rupe. U ovoj primjeni luk treba pokretati od ruba, a ne od središta rupe. Istezanje luka također se može dogoditi na kraju reza ako je gorionik programiran da otječe s ploče s uključenim lukom ili ako „lead out“ slijedi otvor prethodno izrezanog metala. Vremensko podešavanje signala za isključivanje luka i programiranje izlaza može taj učinak umanjiti.

 

10. Kolizija gorionika

Kolizije i padovi mogu vam nepopravljivo oštetiti gorionik. Sudar gorionika s obratkom može se spriječiti programiranjem sustava za rezanje oblika kako bi se kretao oko, a ne preko izrezanih dijelova. Senzori visine gorionika također nude zaštitu od naleta gorionika ispravljajući razlike u materijalu. Međutim, regulacije visine regulirane naponom ne mogu zaštititi gorionik. Na primjer, “ronjenje s gorionikom” često se događa na kraju rezanja ako gorionik predugo slijedi konturu reza u „lead out-u“. To se radi kako bi se nadoknadio povećani napon dok se luk rasteže. Pažljivo programiranje funkcije izlaza i upravljanja visinom gorionika može to svesti na minimum. Antikolizijski uređaji za gorionike mogu pomoći u sprječavanju oštećenja gorionika ako se dogodi sudar.

 

Autor: CAT CNC / Rukavina T.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Povezani članci...